Wist u dit al?

80 procent van de ondervraagden geeft aan dat Slochteren niet met burgers communiceert.
 

Registratie






Wachtwoord kwijt?

Hoofdpagina
Maandag beginnen we! PDF Afdrukken E-mail
Persoonlijk
Geschreven door Henk Klöpping   
donderdag, 25 januari 2007
Als inwoner van buitengebieden wordt je structureel genegeerd als je je verzet tegen wilde huizenbouw, is mijn ondervinding. Oh, zeker, je mag komen praten in excuusgroepjes. En men wil best naar je luisteren. Maar uiteraard is al lang geleden besloten wat er werkelijk gaat gebeuren. En daar heb jij het maar mee te doen, BGB-er!

Onze bestuurders, schuilend achter klaterende verhalen over "vooruitgang" en "voorzieningen", hebben democratisch besloten.  Die paar honderd man in de buitengebieden tellen niet mee in het grote geheel. Wat kan het schelen: het gaat hier om de centen, om prestige. Dat huisjesbouwen gaat veel te mooi, kijk maar naar Schatterswold, Borgmeren, Harkstede en straks Meerstad. Levert goudgeld op! En buitengebieden - ach, dat zijn maar zompige landschappen, daar is niet veel aan verloren. 

De procedure - ja, die is van belang. Nou, die is zorgvuldig gevolgd, stelt de Gemeente. Als je het Bokkeblad elke week spelt, regelmatig ten Gemeentehuize komt en dat een aantal jaren volhoudt, dan kon je immers best hebben geweten wat de opzet was. Och, stakker, ben je pas na de presentatie van de Visie op de hoogte van de plannen van de Gemeente gekomen? Jammer dan, te laat: er is niets meer aan te doen. Ook de klankbordgroep heeft alleen maar wat rituele magie mogen bedrijven. Wat zijn we slim, he jongens? Kijk ons nou, de burger heeft geen poot om op te staan...

Kijk maar: is er iets gedaan met de mening van de 150 gezinnen die vrijwel unaniem tegen de voorstellen waren? Nee. Zijn er bijstellingen geweest waar het gaat om de aantallen die in het eerste voorstel zijn genoemd? Nee. Is met het idee om alternatieven uit te werken ooit iets gedaan? Welnee, ga weg. De gronden voor de rijtjes huizen waren al aangekocht nog voordat de Visie Kern Slochteren was vastgesteld.  En dan maar verhalen ophangen dat je het zo vervelend vindt dat de bevolking niet bij de politiek is betrokken. Zullen we de wandelgangen maar weer opdoeken, jongens, er komt toch niemand. Raar he..? 

Welnu, helaas, maar waar: Maandag (29.1.2007) gaat de schop de grond in aan de Veenlaan. Nou ja, er loopt nog bezwaar en er is schorsing aangevraagd bij de Rechtbank, maar de Gemeente mag dat negeren. En doet dat ook, let op mijn woorden. En of we nou hoog of laag springen, men gaat rustig door met de ingeslagen koers. Is immers democratisch besloten.

Is het nu tijd om de kop te buigen? Geven we dan op?

Nee.  In tegendeel. Er zijn nog heel veel dingen die we kunnen doen. En die we GAAN doen.  Wat ons betreft komen er geen protserige patsershuizen aan de dwarslanen. Wat ons betreft komen er woningen voor ouderen en starters in de kernen. In beperkte mate aan de zijlinten, maar dan zoals dat historisch verantwoord was. Wat ons betreft wordt er niet gebouwd aan lanen waar nooit huizen stonden. Wat ons betreft wordt in de buitengebieden alleen kleinschalig en naar behoefte gebouwd.  Wij blijven de belangen van de BGB-ers dienen.  We kunnen niet anders: wij luisteren naar onze achterban en die vraagt dat van ons. 

Help ons daarbij, vraag ik u. Keer de waanzin: geen Steenlaan in Slochteren! 

 

 
< Vorige   Volgende >
blutrac.gif

Uw mening graag

Woningbouw in Slochteren?
 
© 2024 Stichting Belangenorganisatie Buitengebieden