Wist u dit al?

In 2009 is een op de vijf te koop staande huizen weer voor langere tijd van de markt gehaald. De verkopers zagen het niet meer zitten (Bron: Dankers & Frank)
 

Registratie






Wachtwoord kwijt?

Hoofdpagina
Bouwvergunning verleend? PDF Afdrukken E-mail
Persoonlijk
Geschreven door Henk Klöpping   
vrijdag, 29 december 2006
De Gemeente Slochteren heeft een zeker talent om publicaties rond belangrijke zaken op de meest ongelukkige tijdstippen te publiceren. De inspraakperiode rond de Visie Kern Slochteren werd zo gekozen dat de zomervakantie er midden in viel en nu blijkt er "out of the blue" plotseling een Kerstman met een bouwvergunning langs te zijn gekomen.  Geen ambtenaar te vinden op het Gemeentehuis, natuurlijk..

Soms is de werkelijkheid meer bizar dan speculatie. De Gemeente Slochteren heeft zichzelf een bouwvergunning verleend. Dat konden we tenminste opmaken uit een Gemeentelijk schrijven in het Bokkeblad. Daar, op pagina 11, wat verstopt tussen een hele rits andere aanvragen, lezen we dat er een vergunning is verleend voor het oprichten van brandweerkazerne en gemeentewerf op de hoek Veenlaan/Noorderweg. 

De mond valt je open als je dat leest. Nergens is in de afgelopen periode een aanvraag voor deze bouwvergunning gezien - of zouden de tientallen BGB-ers, die sinds mei 2006 het Bokkeblad letter voor letter spellen het dan allemaal gemist hebben? Maar dan nog: de gronden die nodig zijn, zijn voor zover bekend - ook daar wordt niet echt veel inzage over gegeven - pas in het voorjaar aangekocht. Opmerkelijk.  

Hier gaat het om de meest belangrijke ingreep sinds generaties in ons mooie Slochteren: de verkwanseling van een uniek gebied lijkt nu van start te kunnen gaan. De Gemeente observeert in dezelfde advertentie namelijk dat het verlenen van de vergunning in feite inhoudt dat men van start mag gaan met de bouw. Hee, dat komt ons bekend voor: is op ongeveer dezelfde wijze indertijd ook niet in Froombosch geacteerd? In gedachten zien we de shovels weer eens langs de Veenlaan jakkeren. Gemeentelijke politiek is in Slochteren zo te zien meer handig rommelen met de regels dan draagvlak onder de bevolking scheppen. 

Maar er zijn meer raadsels voor het ontdane Bestuur van de SBB: voor zover ons bekend is er geen wijziging van het bestemmingsplan geweest: zou de Gemeente dan op het pas verworven bouwland zo maar mogen bouwen? Ook is de Gemeentewerf in strijd met de uit de Visie Kern Slochteren gebleken intentie woningen te bouwen aan de Veenlaan: er is immers sprake van opslag van chemisch afval, zout en zand, geluidsoverlast en lichtoverlast. Nog gekker wordt het als je je realiseert dat de lokatie welgeteld 50 meter meer noordelijk ligt dan de eerder al afgewezen lokatie. Past het nu dan plotseling wel in de Provinciale plannen? Wij vragen het ons af.

Wat echter meer dan gemiddeld steekt is de bijna slinkse manier waarop deze informatie wordt aangeboden: tijdens de eindejaarsvakantie, wanneer geen ambtenaar noch ten Pronvicie-, noch ten Gemeentehuize aanwezig is, publiceert men het feit dat een vergunning is verleend. 

Burgers van Slochteren: past op uw zaak. Bezwaarschriften kunnen tot 6 weken na 21 december nog worden ingediend. Ook is het mogelijk een vezoek tot schorsing van de vergunning aan te vragen bij de President van de Rechtbank. Uiteraard volgt de SBB de zaak op de voet.

 
< Vorige   Volgende >
blustack.gif

Uw mening graag

Woningbouw in Slochteren?
 
© 2024 Stichting Belangenorganisatie Buitengebieden