Wist u dit al?

80 procent van de ondervraagden geeft aan dat Slochteren niet met burgers communiceert.
 

Registratie






Wachtwoord kwijt?

Hoofdpagina
SBB maant Gemeente PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door de redactie   
donderdag, 23 november 2006
SBB spreekt in op druk bezochte  Raadsvergadering. "U  bent ingehaald door de tijd".  

De voorzitter van de SBB heeft vanavond ingesproken op de Raadsvergadering van de Gemeente Slochteren.  Klik hier voor de integrale weergave van de tekst.

Onder uitzonderlijk grote belangstelling van merendeels buitengebiedbewoners stelde de Raad gisteravond de Visie Kern Slochteren vast. Insprekers Herman de Muinck, Henk Klöpping, Luit Koens en Don Kuizenga spraken in tegen de Visie. De insprekers waren niet mis te verstaan: "u moest zich schamen!", "doodsbidders van het Buitengebied",  "wat is de meerwaarde voor ons gebied?", "Teleurgesteld in de politiek". Henk Gernaat, voorzitter van het zwembad "De Tobbe" was voor: "het zwembad moet blijven en dus moet er gebouwd worden". 

Het in zeer grote getale opgekomen publiek, merendeels betrokken en bezorgde BGB-ers zag met stomheid geslagen toe hoe de Slochterse politiek unaniem de resultaten van de enquete (98 procent tegen!),  22 bezwaarschriften en diverse insprekers straal negeerde, met uitzondering van het Raadslid Renkema, die namens D66 een krachtig 'tegen' liet horen bij de hoofdelijke stemming.  Bij sommige partijen, zoals de PvdA en de ChristenUnie, had men het er weliswaar moeilijk mee, maar men kon en durfde ook nu weer de moed niet opbrengen om het dogmatisch 'bouwen is vooruitgang' credo van het College aan te vechten. Met 13 tegen 1 werd de visie dan ook vastgesteld.   

De hamerslag waarmee de visie  werd vastgesteld werd door de SBB gehoord als het startschot voor de helaas nu noodzakelijk geworden oppositie. 

 
< Vorige   Volgende >
bluhouse.gif

Uw mening graag

Woningbouw in Slochteren?
 
© 2024 Stichting Belangenorganisatie Buitengebieden