Wist u dit al?

Iin Groningen werden in november 2008 maar liefst 20%  minder huizen verkocht dan in oktober 2008.
 

Registratie






Wachtwoord kwijt?

Hoofdpagina
SBB in Dagblad PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door de redactie,   
dinsdag, 21 november 2006
Geen huisjesmelker!Gezeten op zijn melkkrukje, in de zo karakteristiek houding voor de buitengebied bewoner, rondde BGB-er Klöpping juist zijn noeste arbeid aan de webstek die u nu bekijkt af, toen een toevallige expeditie van ons onvolprezen Dagblad van het Noorden hem ontdekte. Dat zie je niet meer zo vaak: een webmaster die zijn nieuws nog ouderwets met de hand melkt, zullen ze gedacht hebben. En dus kwam er een artikel. Lees het verslag van Ina Reitzema, wat vandaag in het Dagblad van het Noorden verscheen. (C) 2006 Dagblad van het Noorden. 

Door Ina Reitzema De Stichting Belangenorganisatie Buitengebieden is tegen de woningbouwplannen van Slochteren in de open ruimte rondom het dorp Slochteren. Met een nieuwe website wil ze burgers informeren en hen aanzetten hun visie op de open ruimte te ventileren.

Met een nieuwe interactieve website wil de Stichting Belangenorganisatie Buitengebieden (SBB) communiceren met inwoners van Slochteren over de inrichting van het buitengebied. Op de site kunnen burgers hun mening ventileren. De woningbouwplannen van de gemeente Slochteren in het dorp vormen de directe aanleiding voor de site www.buitengebieden.nl..

De stichting verzet zich tegen het creëren van nieuwe linten in open gebied en vindt dat de gemeente geen rekening houdt met hun bezwaren.  Er is in Slochteren veel te weinig communicatie tussen overheid en burgers , aldus voorzitter Henk Klöpping van de SBB.  Met onze site willen wij direct communiceren met de burgers.  De site geeft informatie over de woningbouwplannen en de bezwaren daartegen. Burgers kunnen zichzelf registreren op de site en - met toestemming van de stichting - zaken publiceren.  Misschien komt men wel met goede alternatieven voor woningbouw.  Om een compleet beeld te krijgen van hoe de burger wil dat het buitengebied zich in de toekomst ontwikkelt, wil de stichting via de site onderzoeken en enquêtes houden.

Komende donderdag besluit de gemeenteraad over de Visie Slochteren. De stichting zal tijdens die vergadering haar standpunten nog eens uiteen zetten, maar heeft niet de illusie dat de plannen worden bijgesteld.  De politieke partijen hebben zich al een beeld gevormd en de visie - op één fractie na - onderschreven. 

Klopping durft de stelling aan dat politiek Slochteren niet goed heeft nagedacht over de materie.  Er zijn genoeg alternatieve mogelijkheden voor woningbouw. Waarom al die haast? Waarom trekt de gemeente niet een half jaar uit om met burgers te communiceren? Er is vooral behoefte aan sociale woningbouw en huizen voor senioren voor starters op de huizenmarkt, bij het dorp.  Ook als de huidige visie inderdaad door de politiek wordt aanvaard, zijn de plannen volgens de stichting nog altijd geen gelopen race.  De provincie moet ook nog akkoord gaan.   Misschien komt men wel met goede alternatieven voor woningbouw 

Voor de pdf van het artikel klik hier.  

 

 

 
< Vorige   Volgende >
blutrac.gif

Uw mening graag

Woningbouw in Slochteren?
 
© 2024 Stichting Belangenorganisatie Buitengebieden