Wist u dit al?

Hypotheekschuld Ned. in 1996: 160 miljard euro hypotheekschuld Ned. in 2009: 609 miljard euro!
 

Registratie






Wachtwoord kwijt?

Hoofdpagina
Bevolking protesteert PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door de redactie,   
zaterdag, 9 juli 2011

De afgelopen week heeft de bevolking in Slochteren volop actie gevoerd voor behoud van de bieb in Siddeburen en Harkstede. De SP heeft de actie ondersteund met onder meer een SP actiesite. Ook andere webstekken werden gemobiliseerd en er werd heel wat af getwittert. Er kwam een digitale handtekeningenactie en overal in het dorp zag je de inmiddels bekende “Bieb dicht? NEE!” posters achter de ramen. Het moest wel snel: de mensen werden zich pas een week geleden echt bewust van de plannen van de Raad. Dat zegt ook wel iets over de communicatie tussen de Raad en de bevolking, want al sinds maart blijkt dit voornemen te spelen. 

De grote groep vrijwilligers die de bieb zo dag-en-door in de lucht houdt was al begonnen met het voeren van spontane acties en was blij met de ondersteuning van de SP. Men hielp graag mee met het verzamelen van handtekeningen en het verspreiden van de posters.

De bevolking verzamelde zich donderdagavond in grote getale in de Raadzaal  van de Gemeente Slochteren. De SP werkgroep had een A-frame met een extra grote kopie van de actieposter neergezet bij de ingang, zodat duidelijk werd waar het die avond vooral over zou gaan. De Gemeente had wijselijk al rekening gehouden met een grote opkomst en extra veel stoelen neergezet. Maar desondanks was er geen plaatsje meer vrij en de mensen lieten duidelijk merken hoe ze er over dachten: de bieb mag niet
dicht!

Henk Klöpping van de ledenwerkgroep van de SP in Slochteren was tijdens zijn inspraak glashelder: de bieb is een teken van beschaving, lezen is nuttig en nodig, om het tij van de barbarisering van de maatschappij te keren.  Om de Raad te laten zien hoeveel mensen dat ook vinden had de SP handtekeningen verzameld. “Wie weet weet u zelf niet meer wat een boek  is en laat u zich volledig leiden door de digitale waan van de dag” aldus Klöpping. Om zeker te stellen dat de Raad van Slochteren nog weet  hoe een boek er uit ziet had de SP een stapel kinderboeken gebruikt als alternatieve handtekeningenlijst. Boze, bezorgde mensen hadden er verhaaltjes en opdrachtjes aan de Raad in geschreven met de oproep de bieb open te laten.

Ook andere insprekers brachten, elk op zijn manier, helder naar voren dat de bieb niet dicht zou moeten – en dat er nog wel alternatieven zijn. En kloppen die cijfers eigenlijk wel, of houdt de Raad zichzelf voor het lapje? De Raad reageerde met een mengeling van instemming, knorrigheid en arrogantie, maar duidelijk was wel dat alle partijen nu heel helder voor de bril hebben dat de bieb in de ogen van de bevolking
niet dicht mag.

De SP blijft de zaak op de voet volgen en blijft in de komende periode actie voeren om te voorkomen dat onze bieb dicht gaat.
 
< Vorige   Volgende >
bluhouse.gif

Uw mening graag

Woningbouw in Slochteren?
 
© 2024 Stichting Belangenorganisatie Buitengebieden