Wist u dit al?

80 procent van de ondervraagden geeft aan dat Slochteren niet met burgers communiceert.
 

Registratie






Wachtwoord kwijt?

Hoofdpagina
Meer(stad) openheid PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door de redactie,   
dinsdag, 14 juni 2011

Het CDA in Slochteren heeft er op 8 juni op aangedrongen om meer openheid te betrachten rond de garantstelling Meerstad. Uit enquetes en volksraadplegingen blijkt dat de Slochter bevolking zeer ongerust is over het ontbreken van voorlichting en daardoor op zijn minst het gevoel heeft dat er zaken in het verborgene worden gehouden. Slochteren staat garant voor 102 miljoen euro aan leningen, want neerkomt op een zeer ruime 6000 euro per inwoner van Slochteren. Er is momenteel 4,5 miljoen euro gereserveerd.

CDA-fractievoorzitter Fré Bos zei tijdens de vergadering van de raadscommissie financiën dat Meerstad er goed uitziet, maar dat de burgers door alle publiciteit achterdochtig worden. “De mensen beginnen te morren, zonder dat wij dat in de gaten hebben. College wordt transparant en kom met een helder verhaal naar de burgers toe.”

Uiteraard zijn we het eens met Bos dat er een helder verhaal naar de burgers toe moet zijn. Dat dat er nu pas zo moeten komen - nu er zaken mis dreigen te gaan - is opmerkelijk, dat had ook eerder wel gemogen, nee, gemoeten. De door Bos uitgesproken mening dat Meerstad er goed uitziet delen we alvast niet; onze Gemeente staat voor 102 miljoen garant, in feite zonder dat er heel duidelijk is welke Slochter gemeenschapsbelangen zijn gediend.

Dat het morren plaats heeft gevonden zonder dat het CDA het wist is ook verbijsterend. Uit ingezonden stukken, enquetes, rondes door de buurt,. rechtzaken, inspraak tijdens Raad- en Commissievergaderingen blijkt al vele jaren lang dat de bevolking mort - dat zou dus ook voor het CDA niets nieuws moeten zijn.

 
< Vorige   Volgende >
bluhouse.gif

Uw mening graag

Woningbouw in Slochteren?
 
© 2024 Stichting Belangenorganisatie Buitengebieden