Wist u dit al?

Iin Groningen werden in november 2008 maar liefst 20%  minder huizen verkocht dan in oktober 2008.
 

Registratie






Wachtwoord kwijt?

Hoofdpagina
Strop PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Henk Klöpping   
donderdag, 12 mei 2011
[Bron: RTV-NOORD] SLOCHTEREN - Slochteren krijgt geen geld van de Provincie Groningen om financiële problemen die door Meerstad zijn ontstaan, op te lossen. Dat zegt gedeputeerde William Moorlag. Volgens de gedeputeerde is er geen overeenkomst waar dat in staat. Wethouder Boersma van Slochteren zei eerder deze week tijdens een raadscommissie dat de Provincie zou bijspringen. Donderdagavond wordt er in Provinciale Staten gesproken over Meerstad. De oppositie vroeg een openbaar debat aan en drong ook al aan op een groot onderzoek naar de problemen. De gemeenteraad van Slochteren vindt een dergelijk onderzoek overbodig, omdat er in 2006 ook al een uitvoerig onderzoek is gehouden.

Naschrift: een onderzoek uit 2006 baseert op inzichten die toen aanwezig waren en op wat toen bekend werd gemaakt. Het lijkt me helder dat de Gemeente liever geen nieuw onderzoek ziet: het gaat altijd zo stinken als je in de beerput roert. Maar - het onderzoek met er toch komen, meen ik. Immers: op deze en andere webstekken werd ook in (en voor!) 2006  gewaarschuwd voor het gevaar van het bouwen van zoveel woningen waar duidelijk - ook toen al duidelijk! - geen vraag naar was. Het is nu tijd voor de afrekening: heeft ons bestuur integer gehandeld, dan heeft het niets te vrezen.

Er is natuurlijk hoe dan ook alle reden grote vraagtekens te zetten bij de manier waarop de rekening van het mislukken van Meerstad bij de Slochter burgers gelegd dreigt te gaan worden. En Meerstad is niet het eerste noch het laatste project wat op het gebied van woningbouw speelt en waar de Gemeent een uiterst dubieuze rol heeft gespeeld. Het wordt tijd dat bestuurders van Gemeenten, net als bestuurders van bedrijven, persoonlijk aansprakelijk worden gesteld als zij op deze manier de centen van de belastingbetaler verkwanselen. Dat onderzoek moet er dus komen!

 
< Vorige   Volgende >
blustack.gif

Uw mening graag

Woningbouw in Slochteren?
 
© 2024 Stichting Belangenorganisatie Buitengebieden