Wist u dit al?

De huizenprijzen in Groningen zijn in november 2008 met 2% gedaald. Daarmee is Groningen, na Zeeland, de grootste daler. Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster en het Centraal Bureau voor de Statistiek.
 

Registratie






Wachtwoord kwijt?

Hoofdpagina
Spoeddebat Meerstad PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door de redactie,   
zondag, 10 april 2011
[Bron: RTVNoord ] GRONINGEN - De SP in Provinciale Staten wil opheldering over de financiële problemen rond Meerstad. Zaterdag werd bekend dat de provincie en de gemeenten Groningen en Slochteren voor miljoenen euro's het schip in dreigen in te gaan als verschillende marktpartijen zich uit het grootschalige woningbouwproject terugtrekken. Kees Swagerman van de SP heeft een spoeddebat aangevraagd. Hij wil van het provinciebestuur weten of verschillende marktpartijen zich werkelijk uit het project gaan terugtrekken. De provincie zou dan een verlies moeten nemen van maximaal zes miljoen euro.

In Meerstad worden veel minder woningen gebouwd en verkocht dan gepland, voor sommige marktpartijen reden om zich willen terug te trekken. De provincie en de gemeenten Groningen en Slochteren moeten dan samen de kar gaan trekken. Die drie partijen staan garant voor een lening van ruim 300 miljoen euro, maar dat geld moet ooit worden terugverdiend. Gezien de stagnatie van Meerstad is het nog maar de vraag of dat gaat lukken.
 
< Vorige   Volgende >
blufarmer.gif

Uw mening graag

Woningbouw in Slochteren?
 
© 2024 Stichting Belangenorganisatie Buitengebieden