Wist u dit al?

Iin Groningen werden in november 2008 maar liefst 20%  minder huizen verkocht dan in oktober 2008.
 

Registratie






Wachtwoord kwijt?

Hoofdpagina
Rampen PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Henk Klöpping   
zaterdag, 9 april 2011
Een citaat van een bericht uit het Dagblad van het Noorden,  gepubliceerd op 9 april 2011: Groningen - Meerstad staat op instorten. De gemeenten Groningen en Slochteren moeten op zoek naar miljoenen om het project met in de benen te houden. Dat blijkt uit een geheime brief van het provinciebestuur die Dagblad van het Noorden heeft ingezien.  De provincie Groningen verwacht dat de bij Meerstad betrokken overheden en bouwers minstens 120 miljoen euro moeten aflossen op leningen waarmee grond is gekocht. Voor de 450 woningen die jaarlijks op deze grond hadden moeten worden gebouwd blijkt echter amper belangstelling: de helft zou zijn verkocht.  De banken hebben inmiddels zo weinig vertrouwen in de prognoses voor de ontwikkeling van Meerstad dat ze weigeren de kredieten verder te verhogen omdat de verstrekte kredieten in de huidige markt niet in verhouding lijken te staan tot de waarde van de aangekochte grond.

In deze zelfde week werd ook bekend dat het aantal verkochtte huizen nog nooit zo laag is geweest als in het afgelopen kwartaal. De makelaars huilen krokodillentranen en leggen de schuld bij de banken, die maar steeds geen geld willen lenen. Nee, vind je het gek - de krankzinnige taferelen die we de afgelopen decennia zagen, waarbij een hoop bakstenen bijna te verkopen was als een hoop puur goud, hebben geleid tot een enorm probleem bij de banken - en last but not least bij de consument.

En in Slochteren? We gaan gewoon door hoor, met onze bouwkaveltjes aan de Vernielde Veenlaan. De geniale bestuurders van onze goede Gemeente hebben nu eenmaal ook fouten gemaakt door zich bezig te houden met grondspeculatie en dat moet kost wat kost verdoezeld worden. Nu krijg je dus de situatie dat de kavels, ondanks totaal ontbrekende behoefte, toch in de verkoop worden gedaan.

Nou zal er vast wel ooit iemand bereid zijn om zo'n kavel te kopen. Maar de gedroomde 45 natuurlijk niet, want laten we wel zijn: mensen met vier ton op de bank (of meer) hebben wel andere opties om "buiten te gaan wonen" dan aan de Vernielde Veenlaan

Daar heb je vooral mooi zicht op de voormalige vuilnisbelt. En woon je net onder een aanvliegroute voor Eelde. Daar heb je bouwgrond die drassig is en waar het water mooi op blijft staan omdat men een aantal jaren geleden er zo nodig vuile grond op moest storten. En aan de andere kant van je 4 tons elitehuis krijg je dan ook nog vrij zicht op de hokjes van de Gemeentewerf. Gelukkig hoef je dan 's avonds je lichten niet aan te doen want de Gemeente heeft een half honderd lampen aan 's nachts. O ja, bezuinigingen. 

De verdwaalde nieuwe Slochtenaar die daar gaat wonen zorgt ondertussen er wel voor dat het unieke landschap voorgoed bedorven is. De bestuurders van Slochteren zitten er niet mee, die wonen er zelf immers niet en het zijn ook hun centen niet. 

Wordt nou toch eindelijk, eindelijk eens wakker mensen! Elke stap die je zet om aan de Vernielde Veenlaan te gaan bouwen resulteert in grotere misere, in grotere ellende. Hier gaat echt geen "geweldige impuls voor Slochteren" uit voorkomen. Uiteindelijk gaat met dit geweldige plan gebeuren wat er ook met al die andere geweldige plannen is gebeurd: er wordt ronkend doorgezet tot het te laat is, de boel vernield is met wat wildwest gebouwde eliteburchten die vervolgens regelmatig weer te koop zullen staan, want de kosten blijken toch in geen verhouding tot het actuele woongenot te staan.  En vervolgens zijn de verantwoordelijken natuurlijk in geen velden of wegen te vinden als het dan misgaat.

Niemand wil dit, behalve jullie, beste bestuurders - en jullie willen het vooral omdat je zo probeert je fouten uit het verleden te verdoezelen, niet omdat je het belang van de inwonenden wilt dienen. Zet het dus stop, hou er mee op en haal die plaat weg voor je kop. Stop.

 

 
< Vorige   Volgende >
blutrac.gif

Uw mening graag

Woningbouw in Slochteren?
 
© 2024 Stichting Belangenorganisatie Buitengebieden