Wist u dit al?

Hypotheekschuld Ned. in 1996: 160 miljard euro hypotheekschuld Ned. in 2009: 609 miljard euro!
 

Registratie






Wachtwoord kwijt?

Hoofdpagina
Struisvogels PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Henk Klöpping   
vrijdag, 1 april 2011

Met verbijstering ontvingen de omwonenden van de Veenlaan een brief van het College van Burgemeesters en Wethouders. Die brief kunt u lezen aan het eind van dit artikel. Hierin wordt aangekondigd dat er zal worden doorgezet met de wijziging van het bestemmingsplan rond de Veenlaan in Slochteren. De kavels moeten toch maar uit worden gegeven, vindt het College. Bouwen voor leegstand is in onze Gemeente nog steeds bon ton, het is de heren "bestuurders" maar niet uit te leggen wat daar zo fout aan zou zijn. Zijn ze nou zo dom, of is het een ordinaire prestigezaak geworden?

Het moet bijna wel een prestigezaak zijn. Hoe dom kun je zijn, immers.. het gaat immers niet op dat Slochteren er beter van zou worden als er 45 huisjes in het buitengebied zouden komen. We vernielen wel weer een deel van onze open ruimte en verzwakken onze bestaande bouw aan het lint, maar ja, daar zitten de collegepartijen niet zo mee.

Wel, het ziet er naar uit dat we weer een paar jaar van rechtzaken, acties en onvrede tegemoet gaan. Ik had het graag anders gezien, zeker omdat er zoveel andere zaken zijn die nu veel belangrijker zijn dan dat opgefokte huisjes bouwen: hoe houden we de kleine scholen open? Hoe houden we onze cultuur in stand? Hoe gaat ons zwembad overleven? Hoe onze sporthal? Hoe gaat het met onze zieke, zwakke en arme burgers? In hemelsnaam, kan iemand zich nu eindelijk even losrukken uit de zelfverzonnen waan van het bouwen, mensen?

 

Bijgaand integraal de brief zoals die werd ontvangen. De wat wonderlijke zinsbouw komt geheel voor rekening van de Gemeente.

 

Binnenkort start de procedure voor het bestemmingsplan Verlengde Veenlaan. Wij u hierover als direct omwonende(n) graag vooraf informeren.

Het plan
De Verlengde Veenlaan is de eerst uitwerking van de visie Slochteren Kern, vastgesteld door de gemeenteraed in 2006. Het nieuwe bestemmingsplan voorziet in de bouw van 45  vrijstaande woningen. Voor het plan is eveneens een beeldkwaliteitsplan gemaakt, waarin staat waaraan de bebouwing qua uitstraling en typologie aan moeten voldoen. Het beeldkwaliteitsplen zal tegelijk met het bestemmingsplan ter inzage worden gelegd.

Procedure
Binnenkort wordt  het  ontwerpbestemmingsplen  Slochteren,  verlengde Veenlaan bekendgemaakt en ter inzage gelegd. Een ieder kan dan inhoudelijk kennis nemen van dit plan en eventueel zienswijzen indienen. De terinzagelegging wordt aangekondigd in 't Bokkebled en via de website van de gemeente 5lochteren. Na de ter inzagelegging wordt het bestemmingsplan ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.  Na de vaststelling ligt het bestemmingsplan wederom gedurende zes weken ter inzage. Gedurende deze periode kan beroep worden aangetekend bij de afdeling Bestuursrechtstspraak van de Raad Van State. Na afloop van de beroepstermijn treedt het bestemmingsplan in werking en kan er gestart worden met bouwrijp maken en de kaveluitgifte.

Wij gaan er vanuit u hiermee voldoende ge-informeerd te hebben.
 
< Vorige   Volgende >
blufarmer.gif

Uw mening graag

Woningbouw in Slochteren?
 
© 2024 Stichting Belangenorganisatie Buitengebieden