Wist u dit al?

De SBB zoekt momenteel correspondenten. Als u schrijftalent heeft en in het buitengebied woont kunt u zich aanmelden.  Lees meer..
 

Registratie






Wachtwoord kwijt?

Hoofdpagina
Gedachten PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Michael Hermse   
zaterdag, 12 maart 2011
Zo onderhand snap ik helemaal niets meer van de Gemeentelijke politiek. Het college van B&W met hun zichzelf respecterende achterban en ambtenarenapparaat blijft maar hameren op het geweldige masterplan - met veel ruimte voor nieuwe woningen, een brede school en uitbreiding van bedrijven in de haven. Maar als ik alles eens rustig doorlees komen er amper bedrijven bij. Staatsbosbeheer en wellicht een pannenkoekenschip en misschien nog een horecagelegenheid met een terrasje, ergens bij het haventerrein. Ze vergeten dat er al horeca gevestigd is rondom de haven. Namelijk de Seghesteen en de Boerderij op het borgterrein. Nog meer marktwerking lijkt me toch wat overdreven.

Wanneer halen College en Raad nu eens de oogkleppen van hun koppies. Ze zien toch dat alle woningbouwplannen tot op heden weinig tot zelfs helemaal niets opleveren behalve dan heel veel schulden? Denk aan de Blauwe Stad, Meerstad, Siddeburen, het terreintje schuin tegenover de borg dat al maanden lang te koop staat - nadat men ook daar al tevergeefs een Staete of Saethe wilde bouwen.

De oude Mavo dan, die al tijden te koop staat, het Schaffer fabriekspand dat maar niet verkocht word, en er staan nog diverse woningen te koop in de Gemeente die al meer dan 12 maanden een bord in de tuin hebben staan. Hoezo is er woningnood ? Bij wie dan? Als al het beloofde geld wat zo nodig in nieuwe woningen wordt gepompt nu eens naar de kleinere scholen werd gesluisd, of naar het verenigingsleven, de kleine middenstand.

Bijvoorbeeld om de marktlui te trekken zodat er weer een respectabele markt verschijnt bij de haven - wat we nu daar zien is in mijn ogen een aanfluiting. Of door kleine cultuur te stimuleren, bijvoorbeeld toneel en muziekverenigingen. Kortom: Gemeente Slochteren investeer eens in wat je nu hebt in plaats van waar je van droomt. Want de meeste dromen zijn bedrog en komen nooit van zijn leven uit!

 
< Vorige   Volgende >
blucow.gif

Uw mening graag

Woningbouw in Slochteren?
 
© 2024 Stichting Belangenorganisatie Buitengebieden