Wist u dit al?

Iin Groningen werden in november 2008 maar liefst 20%  minder huizen verkocht dan in oktober 2008.
 

Registratie






Wachtwoord kwijt?

Hoofdpagina
Negeren is vooruitzien! PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door de voorzitter,   
woensdag, 8 november 2006
Artikelindex
Negeren is vooruitzien!
Pagina 2

Geachte commissie,

de totstandkoming van een visie voor maar liefst 20 jaren is geen sinecure. Waar vroeger de regenten beslisten is nu aan de orde dat de bevolking wordt gevraagd. Dat is ook wat onze Gemeente ons steeds heeft voorgehouden. De Gemeente is er voor zijn bewoners.

Men heeft ons om inspraak gevraagd. Wij, als vertegenwoordigers van de buitengebiedbewoners, hebben dit serieus genomen. In de eerste vergaderingen van ons Bestuur is vaak gezegd dat we niet in oppositie wilden zijn met onze eigen Gemeente. Bij verschil van inzicht, zo heeft ons Bestuur altijd gesteld, is het beter te komen tot een voor alle betrokkenen betere oplossing. Met die missie in ons achterhoofd zijn we aan het werk gegaan. Wij hadden vanavond hier graag willen staan met de overtuiging dat we gezamenlijk met de Gemeente tot een breed gedragen Visie waren gekomen.

Zo is het niet.

We zijn niet eens aan het nadenken over alternatieven toegekomen. En dat daar toch alle reden toe was moge blijken uit ons onderzoek. Hieruit blijkt dat een dramatisch percentage van de direct betrokkenen mordicus tegen deze visie is. In de reactienota wordt gezegd dat er 22 reacties binnen zijn gekomen, waarvan 11 gelijkluidend. Alleen die zin al toont aan hoe er met de mensen in ons dorp wordt omgegaan. Niet het gegeven dat een groep mensen die normaal politiek niet actief is nu haar mening geeft, zij het in gelijke bewoordingen, maar het feit dat het gelijke bewoordingen zijn wordt aan de orde gesteld. Licht gaat men voorbij aan het gegeven dat het hier niet gaat om een 22-tal inwoners, maar om honderden personen en dan ook nog over de meest betrokkenen. Als bij raadpleging van de meest betrokkenen 98 procent het niet eens is met de visie en dat deze groep een significant deel van de bevolking representeert   er zijn politieke partijen die kleiner zijn   dan mag geconstateerd worden dat de Gemeente daar iets mee had moeten doen.

Dat heeft ze niet.

Onze hoop ligt er nu in dat de politiek de bevolking wel serieus neemt. Daarbij geven wij nog een resultaat uit onze enquete mee aan de bestuurders. Een resultaat wat uiteraard niet aan de orde komt in de reactienota: 85 procent van de buitengebiedbewoners geeft aan er niet op te vertrouwen invloed uit te kunnen oefenen op de besluitvorming. 80 procent van de ondervraagden meent zelfs dat hun mening niet door de gemeente gehoord zal worden. Dat is des te opvallender, omdat 70 procent van de ondervraagden aangeeft graag een alternatief plan te zien en 63 procent suggesties of alternatieven heeft. Wij menen dat het vanavond weinig zin heeft over de reactienota inhoudelijk te discussieren. Aan alles valt af te lezen dat het hier gaat om een hamerstuk. Met een korte klap wordt de mening van een groot deel van de Slochtenaars van tafel geveegd. De reacties en acties van de gemeente en deze commissie zullen in de komende weken bepalen hoe wij verder gaan. Wij spreken de hoop uit dat wij samen alsnog tot een betere oplossing kunnen komen, maar we verwachten dat het een koude winter zal worden. Wij hebben onze jassen aan.

 



 
< Vorige
blumill.gif

Uw mening graag

Woningbouw in Slochteren?
 
© 2024 Stichting Belangenorganisatie Buitengebieden