Wist u dit al?

Hypotheekschuld Ned. in 1996: 160 miljard euro hypotheekschuld Ned. in 2009: 609 miljard euro!
 

Registratie






Wachtwoord kwijt?

Hoofdpagina
Negeren is vooruitzien! PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door de voorzitter,   
woensdag, 8 november 2006
Artikelindex
Negeren is vooruitzien!
Pagina 2

Geen 5 voor 12!Gemeente Slochteren negeert de mening van honderden bewoners. Zelfs na het uitvoeren van een onderzoek waaruit blijkt dat maar liefst 98 procent van de buitengebiedbewoners het oneens is met de visie van de Gemeente. De Gemeente volhardt in haar standpunt dat de Visie breed wordt gedragen.

De vergadering verliep helaas naar verwachting: de commissieleden bleven vrijwel unaniem achter het plan staan. Alleen Gerard Renkema (GroenLinks/D66) had daadwerkelijk iets gedaan met de resultaten van de door de SBB gehouden enquete en maakte zich sterk voor behoud van het karakter van de buitengebieden . Zeer onbehouwen was het optreden van Klaas Koers, die namens het CDA krasse uitspraken deed: de bewoners van buitengebieden zouden tegen vooruitgang zijn omdat ze tegen de bouw van huizen zijn. Dat uit de enquete duidelijk bleek dat buitengebiedbewoners niet tegen woningbouw zijn was Koers duidelijk ontgaan. Koers deed vervolgens een kloeke, zij het ongefundeerde uitspraak: zet haast achter de bouwplannen, het is al vijf over twaalf! 

De vertegenwoordiger van de PvdA merkte op dat hij weliswaar geheel achter de visie stond, maar dat hij wel begrip had voor de reacties van de buitengebiedbewoners. "Het plan is uiteindelijk geparachuteerd, dat moet niet weer zo worden gedaan".

Er werd ingesproken door Maarten Bakker en Tonny Bos, beide overigens lid van de klankbordgroep die advies heeft uitgebracht over de Visie.  Maarten Bakker, de voorzitter van de Vereniging Dorpsbelangen, las een eerder al eens door hem gepubliceerd stukje proza voor, waarin hij een somber beeld schetst van een brandweerman die, komend van het Rengerspark, moet wachten voor de brug, waardoor een Slochters pand afbrand. Fraai proza, maar inhoudelijk onjuist: het Rengerspark ligt immers aan de andere kant van de brug.   Tonny Bos kon wegens ziekte in zijn familie niet persoonlijk aanwezig zijn, wat de amusante situatie opleverde dat Gerard Renkema, die dubbelde als voorzitter, als enige tegenstander een gloedvol betoog voor moest lezen van een voorstander.

De SBB heeft  gemeend in te moeten spreken namens de achterban en haar grote teleurstelling over de gang van zaken kenbaar gemaakt.  Op de volgende pagina vindt u de integrale tekst van deze inspraak.



 
< Vorige
blucow.gif

Uw mening graag

Woningbouw in Slochteren?
 
© 2024 Stichting Belangenorganisatie Buitengebieden