Wist u dit al?

De huizenprijzen in Groningen zijn in november 2008 met 2% gedaald. Daarmee is Groningen, na Zeeland, de grootste daler. Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster en het Centraal Bureau voor de Statistiek.
 
Ruimte in Hoogezand PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door de redactie   
dinsdag, 5 december 2006
[Bron: DvhN] Ruimte  is het nieuwe toverwoord van de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Die wil daarmee een positief beeld schetsen van Hoogezand en omgeving. Op alle affiches die de Gemeente uitgeeft zal het woord 'ruimte' toe worden gevoegd.

De verkoop van huizen valt tegen in Hoogezand. Naar eigen zeggen wordt men geplaagd door een slechte beeldvorming, waardoor er momenteel veel huizen te koop staan (meer dan  600). Volgens Gemeentevoorlichter Joost Koedam trekken jongere mensen weg uit de gemeente. Het aanbod aan huizen zal daarentegen in de komende jaren alleen nog maar groter worden:  de gemeente mag tot 2020 nog ruim 7000 huizen bouwen.

Hoogezand verwacht ondanks de momentele leegstand toch dat het inwonertal de komende  jaren zal stijgen. Waarom men dat denkt is niet duidelijk. De huidige leegstand wijst er niet op. Regionaal is er ook nog sprake van stevige concurrentie: Groningen  (Meerstad) en Winschoten (Blauwe Stad) liggen op korte afstand en bieden een breed scala aan faciliteiten en huizen. Zelfs het landelijke Slochteren heeft tegenwoordig  regionale ambities met plannen als het Eilandenrijk, Schattersum, Veenborgen, Slochter  Haven en Tobbe-complex. Daarbij valt op dat men in Groningen vooral nieuwbouw op nieuwe  plekken wil realiseren, waar men beter aan dorpsvernieuwing en het scheppen van meer ruimte zou kunnen doen. Maar zo lang de gemeenten nog worden betaald naar rato van kwantiteit in plaats van kwaliteit zal het bouwen wel door blijven gaan, zelfs als dat ten koste gaat van de verworvenheden van een hele regio. 

De ruimte is in toenemende mate juist in gevaar in Nederland en het is dan ook opmerkelijk dat Hoogezand dit motto gebruikt om haar huizenbouw mee te omschrijven.  

 
< Vorige   Volgende >
© 2025 Stichting Belangenorganisatie Buitengebieden